به گزارش راهبرد معاصر؛ "هاریسون" در ۱۵ سالگی وارد دانشگاه میشگان آمریکا شد؛ جائیکه او یک سال به تحصیل پزشکی پرداخت و بعد از آن به دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا رفت و ...
"تنسلی هاریسون" در تالادگای آلاباما آمریکا در ۱۸ مارس ۱۹۰۰ متولد شد؛ پدرش گروس هاریسون ششمین نسل پزشک از خانواده هاریسون در آمریکا بود.
او در ۱۵ سالگی از دبیرستان فارغالتحصیل شد و وارد دانشگاه میشگان آمریکا شد؛ جائیکه او یک سال به تحصیل پزشکی پرداخت و بعد از آن به دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا رفت و تخصص داخلی خود را در بیمارستان بنت بریگهام در بوستون امریکا گذراند.
کتاب اصول طب داخلی هاریسون (Harrison’s Principles of Internal Medicine, ۲۰th Edition ۲۰۱۸) یکی از مهمترین و اصلیترین منابع درسی در زمینه طب داخلی برای رشته پزشکی است.
چاپ اول این کتاب در سال ۱۹۵۰ منتشر و ویرایش بیستم آن در سال ۲۰۱۸ منتشر شد.
اگرچه این کتاب موضوعات فراوانی را از عصبشناسی گرفته تا بیماریهای عفونی شامل میشود، اما بهطور ویژه بیشتر مباحث طب داخلی آن مورد توجه قرار میگیرد.
طب داخلی هاریسون بهعنوان یکی از کتابهای اصلی متخصصان داخلی طب کلاسیک به شمار میآید؛ کتاب به نام "هاریسون" که ویراستار ارشد ۵ ویرایش اولیه کتاب بوده است، نامگذاری شده است.
متاسفانه طی دههای اخیر، اسناد متعددی درباره پرداخت رشوههای سنگین مالی از سوی شرکتهای بزرگ دارویی به تیمهای نگارشی هاریسون منتشر شده است که حکایت از وجود تبانیهای گسترده در نگارش نسخههای اخیر هاریسون دارد.
به طور نمونه بر اساس اعلام پایگاه اطلاعاتی "استات"، نویسندگان هاریسون و دیگر متون پزشکی بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ بیش از ۱۱ میلیون دلار از صنعتگران و شرکتهای دارو و تجهیزات پزشکی برای تجویز مصرف داروی خاص دریافت کردهاند!
بانک اطلاعاتی "propublica" در یک مورد از این رشوههای پرداخت شده به مورد قابل توجهی دست یافت؛ یک پزشک که از اعظای تیم نگارشی هاریسون محسوب میشود در بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ مبلغ ۸۷۰ هزار دلار بابت تحقیق در مورد یک دارو از یک شرکت معروف دارویی دریافت کرده است.
علاوه بر آن در نتایج این مطالعه آمده است که بسیاری از پزشکان از حق ثبت اختراع برخوردار هستند؛ بسیاری از پزشکان با دریافت رشوه از شرکتهای ساخت دارو، اختراعاتی را ثبت میکنند.
محققان در مطالعه خود دریافتند که نویسندگان کتاب هاریسون و ۵ کتاب دیگر مرجع پزشکی، تاکنون مبلغ ۱۳.۶ میلیون دلار از شرکتهای ساخت دارویی بابت ثبت اختراع در جهت منافع آنها دریافت کردهاند؛ حداکثر پرداختی به هر پزشک ۸۶۹ هزار دلار بوده است!
منبع: تسنیم